KOİDER’in Basın Lasmanı Tryp By Wyndham Otel’de yapıldı

Tryp By Wyndham Otel’de düzenlenen programa KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Fulya Kılıçoğlu, Elif Ergüney, Arzu Durdağ Danyer, Pınar Topcu, Zuhal Sözer, Evrim Atasoy Ürük ve çok sayıda dernek üyesi kadın katılım gösterdi. Program kapsamında düzenlenen kokteylin ardından Balkan Nilgün Yılmaz, derneğin faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

KOCAELİ SANAYİ VE TİCARET KENTİ
KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz açıklamasında, “KOİDER, yaklaşık 1 yıl önce, kendi alanlarında başarı elde etmiş girişimci ve yönetici kadınların, birlik ve beraberlikle daha güçlü olabileceği düşüncesiyle kurulmuştur. Bugün geldiği noktada yaklaşık 60 üyesi bulunan bir dernektir. Hepimizin bildiği gibi Kocaeli sanayi ve ticaret kentidir. İş kadınlarının olduğu bir dernek arayışı içerisindeyken, taşın altına elimizi koymamız gerektiğine karar verdik ve KOİDER’i kurduk” ifadelerini kullandı.

KADIN İSTİHDAMİ ARTTIRILMALI
Derneğin kuruluş amacını anlatan Yılmaz, “Amaçlarımız; iş hayatındaki kadınların birlik ve beraberlik içerisinde olması. İş hayatındaki kadınların ekonomik, sosyal ve kişisel anlamda gelişimlerinin desteklenmesi. Girişimciliğin desteklenmesi. Kadın istihdamının arttırılması. İş hayatında kadınların ihtiyaç duyduğu konular için eğitimler düzenlenmesi. İş hayatına yeni girecek kadınlar için destekleyici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi” diye belirtti. Kaynak: KOİDER, basınla buluştu.

FAALİYETLER ANLATILDI
Kuruldukları günden bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Yılmaz, “Çok sayıda eğitim faaliyeti düzenledik. Kandıra Bozburun İlköğretim Okulu’nun kütüphanesini yeniledik. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftasında şehrin büyük bir kısmında, sosyal medya üzerinden LÖSEV bağış zinciri oluşturduk. Kandıra F Tipi Cezaevi’nde kalan dezavantajlı kadınların taleplerine yönelik çalışmalar yaptık” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TÜRKİYE
Son olarak Yılmaz, “Yakın bir tarihte, KOİDER olarak 1’inci yılımızı kutlayacağımız bir organizasyon düzenlenecek. Geceden elde edeceğimiz geliri Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören genç girişimcilere destek niteliğinde kullanacağız. ‘Güçlü Kadın Güçlü Türkiye’ sloganı ile vizyonumuzun duyurulmasında bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.